• Bizi Arayın: 0212 222 70 35   0533 746 30 10
Sosyal Medya



Fabrika 1 Sos Üretim + Dolum Tesisi İklimlendirme

image
İşin Tanımı

Aromsa Fabrika 1’de h: 5,35 yüksekliğinde ve 225 m² alanda hizmet eden Sos Dolum Alanının klimatizasyonu ve havalandırılması yapılmıştır. Ayrıca Sos Üretim Alanının mevcut klima santralinin otomasyonu ve DDC panosu  yenilenerek Carrier WebCTRL sistemine entegre edilmiştir. 

Sos Dolum Alanında 16.000 m³/h hava debisine sahip karışımlı klima santrali kullanılmıştır. Klima santrali sulu soğutma ve ısıtma bataryaları ile havayı şartlandırmaktadır. Santral bünyesinde  F4 Toz + F7 Torba + UV Lamba ile üfleme havasının temizliği sağlanmıştır. Ayrıca mahalde pozitif basınç kontrolü de yapılmaktadır.  

Üfleme havası; mahale homojen hava sirkülasyonunu sağlamak için tekstil kanal kullanılmıştır. Emiş havası ise kontanminasyon un engellenmesi için paslanmaz kanal ve menfezler ile yapılmıştır.

Otomatik kontrol sistemi; Mahaller içinde bulunan sıcaklık- nem ve pozitif basınç sensörler vasıtasıyla takip edilmektedir. İstenen mahal sıcaklık set değerleri ve istenen pozitif basınç değeri, motorlu vanalar ve inverter kontrollü fanlar ile sağlanmaktadır.  

Dış ortam şartlarının uygunluğuna göre klima santralleri %100 dış hava kullanarak free cooling yapabilmektedir.

 Tüm sistem Carrier WebCTRL Scada sistemi ile 24 saat uzaktan izlenebilmekte ve her türlü müdahele yapılabilmektedir.Bu sistem sayesinde Mimari plan üzerinde kurulu sıcaklık Termografik Görüntüleme özelliğine sahip ve sınırsız süre geçmişe ait kayıt tutabilmektedir. Uzaktan izleme ve kontrolün yanında DDC pano üzerinde dokunmatik LCD ekran üzerinden de sahada personelin kullanımı sağlanmıştır.

İş Bitirme Belgesi