• Bizi Arayın: 0212 222 70 35   0533 746 30 10
Sosyal Medya



Okida Elektronik Sanayi

image
image
image
image
image
İşin Tanımı

OKİDA ELEKTRONİK SAN. MANİSA FABRİKA SMT ALANI VE ÜRETİM İKLİMLENDİRME VE POZİTİF BASINÇ SİSTEMİ.

Okida Elektronik Manisa Fabrikası içinde tesis edilmiş olan 800 mt2 alan ve 4 mt. net yüksekliğindeki SMT üretim alanının 23 ± 2 °C ve % 45 ± 10 Bağıl nem  ve 10 Pa Pozitif basınç değerlerinin  sağlanması ve 2.200 m2 alanlı Üretim alanının yaz – kış şartlandırılması BOTES tarafından projelendirilmiş ve yapılmıştır. 

SMT alanı ortam sıcaklığı 22 ± 3 °C ve % 50 ± 5 olacak şekilde sabit tutulmuş.  

Ayrıca aynı ortamda + 5 + 10 Pa arası Pozitif basıncı sağlanmıştır.  

SMT alanı için Alarko - Carrier mamulü Primer santral bünyesinde G4 ve F7 hava filitreleri ve 108 kw kapasiteli 5 kademeli elektrikli ısıtıcı ve Higromatic Buharlı nemlendirici ve 156 Kw soğutma bataryası bulundurmaktadır. Otomatik kontrolü ise Filitre kirlilikleri – Üfleme havası sıcaklık kontrolü ( Yaz – Kış ), Mahal nemi kontrolü, mahal pozitif basınç kontrolü yapılmaktadır. 

Kanal tipi buharlı nemlendirici Kış çalışmasında mahal içindeki bağıl nemin % 35 altına düşmesi durumunda otomatik olarak girecek % 60 üstünde Off olacaktır. 

Klima santralinin görevi içeride Pozitif basıncı sağlamak olup mahal içindeki sızıntılardan veya kapı açılmasından kaynaklanan oda içi basıncın hava düşmesi durumuna göre içeri üflenen hava miktarını otomatik olarak belirlemektedir. Dışarıdan içeri üflenen havanın enerjisi yaz çalışmasında 440 kw nominal soğutma kapasitesine sahip Hava soğutmalı Chiller vasıtası ile alınacak ve sürekli yaz çalışmasında oda içi set sıcaklığının 1 C altında hava üfleyecektir. Kış çalışmasında ise elektrikli ısıtıcı oda içi set sıcaklının +1 C üstüne olacak şekilde üfleme yapacaktır. Bu sayede oda içi sıcak değerleri dış havadan dolayı bozulmayacak ayrıca oda içi her zaman pozitif basınçta kalacak dolayısı ile içeri toz ve istenmeyen partikül ve kokuların girmesi engellenecektir.  Santral bünyesindeki G4 ve F7 klas filitreler ile üfleme esnasında dışarıdan içeri 3 mikrondan büyük partiküllerin girmesi engellenecek. Ayrıca tekstil kanalı kendisi de ayrı bir filitrasyon sağlamaktadır.    

 Alan içerisindeki hava akışını homojen bir şekilde sağlanması için Yuvarlak formda kumaş hava kanalı uygulanmıştır.  

Tüm mekanik sistem Otomasyon ve Güç ve aydınlatma panoları Botes tarafından uygulanmıştır.  

Yapım tarihi: 2021

İşin toplam bedeli:  210.000 € + KDV