• Bizi Arayın: 0212 222 70 35   0533 746 30 10
Sosyal Medya



Fabrika 3 Kalite Kontrol

image
İşin Tanımı

Aromsa Fabrika 3 hammadde laboratuvarı yaklaşık 80 m2 alan ve ortalama 2,60 cm yüksekliğe sahiptir.  Laboratuvar yapısı ve işlevi gereği şiddetli koku üretmektedir.   

Şiddetli koku partiküllerinin olduğu bu odada havalandırma sistemi dizayn edilirken laboratuvar mekanında en az 15 çevrim hedeflenmiştir.  

Buna göre 4000 m3/h debili ısı geri kazanımlı dış ortamda çalışmaya uygun çatılı havalandırma santrali bina çatısına monte edilmiştir. 

Bu cihaz bünyesinde 4000 m3/h debili aspiratör ve 4000 m3/h debili vantilatör fanlarını, oda içine üfleme ağzında G4 kaba filtre ve F7 torba filtre, dışarı üfleme noktasında G4 kaba filtre ve aktif karbon kartuş filtreleri ve ısı reküperatörü bulundurmaktadır.

Santral bünyesindeki otomasyon ile filtre kirliliklerini kontrol etmekte, ayrıca laboratuvar içindeki basıncı kontrol ederek laboratuvarın sürekli negatif ( ΔP= - 5 Pa ) kalması sağlanmaktadır.  

Dış havanın reküperatörden geçtikten sonraki ısıtılması veya soğutulması iç ortam şartlarına kadar DX sistem batarya ile sağlanmakta ve buna bağlı 8 HP Toshiba VRF sistem dış ünitesi bulunmaktadır. 

Bu sayede laboratuvar içinde yapılan bu havalandırma ile saatte 15 defanın üzerinde bir havalandırma yapılmış olup minimum 4 dakika da bir kere mahal havası yenilenmiştir. Hava atış tarafındaki aktif karbon filtre ile de kokunun bina dışına da atılması engellenmiştir.  

Tüm sistem Carrier WebCTRL Scada sistemi ile 24 saat uzaktan izlenebilmekte ve her türlü müdahele yapılabilmektedir. Bu sistem sayesinde Mimari plan üzerinde kurulu sıcaklık Termografik Görüntüleme özelliğine sahip ve sınırsız süre geçmişe ait kayıt tutabilmektedir. 

İş Bitirme Belgesi